IedereenRuiltMee

Ruilhandel is weer helemaal in, en daar speelt IedereenRuiltMee.be graag op in. Deze website houdt het midden tussen een traditionele zoekertjessite en een sociale netwerksite. Je kan er zowel spullen aanbieden als gaan ‘shoppen’ bij anderen. Je kan ook vrienden uitnodigen of zelf ruilgroepen aanmaken.

Vervolg op Traderoom.be

Anderhalf jaar na de succesvolle lancering van de ruilsite TradeRoom.be hopen initiatiefnemers Kevin Vandersmissen, Johan Duré en Marc Van Dievel met IedereenRuiltMee.be écht door te breken. Ze willen door te ruilen het hergebruik van spullen stimuleren en de sociale contacten tussen burgers onderling versterken. De meest geruilde voorwerpen zijn boeken, dvd’s , kledij en juwelen.

Ook voor gemeentes, bedrijven en organisaties

Vernieuwend aan IedereenRuiltMee.be is dat ook gemeentes, bedrijven en organisaties hun eigen ruilnetwerk kunnen creëren. Daarmee kunnen mensen die bij elkaarin de buurt wonen onderling ruilen, wat de praktische afhandeling gemakkelijker maakt.

Een eerste partnership werd aangegaan met de stad Leuven en resulteerde in de opstart van het ruilnetwerk LeuvenRuiltMee.be in mei 2014.